lørdag 8. august 2015

Norska, Tingvoll 08.08.2015

Da var det en dag med opphold igjen, selv om det så grått ut i dag tidlig.  Så da ble det en tur til Tingvoll for å ta en par poster, mens mannen besøkte en kompis.
Første tur ble til Norska. For å finne den, så kjører man mot vågbø rett etter bensinstasjonen i Tingvoll sentrum om man kommer fra krifastsiden. Så kjører man ca 4 km for så å ta til venstre nedi en lang bakke. Etter ca 1,3 km kommer man til en vei med stikk ut skilt og andre skilt. Der skal man opp et lite stykke så finner man parkeringen.
Turen starter på traktorvei i 1,4 km, den er fin å gå og det er jevn stigning oppover. Så kommer man inn på en sti til høyre, og den er noe våt enkelte steder. Videre går det på svaberg og røtter videre oppover. Og det er lagt ut planker flere steder, så man kan om man er forsiktig komme seg helt tørr gjennom turen.
Plutselig er man på toppen etter ca 2,3 km. Og da får man en flott utsikt i rundt det hele. Surna, Gjemnes og tingvoll. Fin varde med et lite flagg på toppen. Fin og grei tur som jeg brukte 1 time og 8 min på, men hadde en stopp på vei opp for å snakke med Helge Ragnar Kjøll, som hadde sin tur nr 100. Han fortalte at nå ble det langt å kjøre for hver gang han skulle på en ny tur. For alle i nærkommunene var gått og da ble tiden knapp, siden det var jobbing til 17.30 og mørket kom 22.30. Men han likte å gå turer på nye steder, og gikk for trimmen og opplevelsen sin del. Han hadde ikke planer om å ta alle 171 turene, men fikk se hvor langt han kom.
Dette er min tur nr 85 totalt, men jeg har 80 forskjellige av de. Plana er å få nådd 100 forskjellige, så får vi se om jeg klarer det i løpet av høsten.

Skilt i starten

Fin vei å gå

Litt utsikt allerede etter kort vei

Oppi skogen skal man

her går man til høyre inn på stien

Stien

Planer å gå på på våte steder

Oppover skogen

Godt merka

Varden

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Fint lite vann

GOD TUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar